06 24750150 info@cintastyling.com

Wat is Visual Merchandising?

Visual Merchandising (afgekort VM) is het verkopen van goederen door middel van product presentaties in een winkel en/of etalage door daarbij alle zintuigen te prikkelen, dat doe je vooral visueel, maar denk daarbij ook aan geur, geluid en voelen. Het is een techniek dat gebruikt wordt om de consument visueel te verleiden en aan te zetten tot kopen.

Waarom is Visual Merchandising belangrijk?

VM wordt zowel gebruikt om de consument te verleiden, als om de consument gericht te laten winkelen. Een commerciële etalage en instore presentatie inspireert de consument en zal hem doen verleiden tot (extra) aankopen. Daarnaast wordt VM gebruikt om de aandacht op bepaalde product groepen of collecties te vestigen, om op deze manier meer traffic en omzet te genereren.

 

Doel van VM?

Visual Merchandising heeft een positief effect op de conversie, omzet & beleving in een winkel. Met alle webwinkels als grote concurrent zijn beleving en service nog één van de weinige aspecten waarin je je als stenen winkel kan onderscheiden.
Met een actueel VM-concept heb je er een ‘stille verkoper’ bij. De ‘Run-shoppers’ zullen sneller en gemakkelijker hun weg in de winkel kunnen vinden en de ‘Fun-shopper’ zal langer in de winkel blijven en daardoor meer besteden.

Visual Merchandising is het zo aantrekkelijk mogelijk presenteren van goederen zodat de klant tot maximale aankopen wordt gestimuleerd om zo de omzet te verhogen.

 

Kortom: een hogere conversie en bonbedrag door een inspirerende en commerciele presentatie van een collectie.

VM Training

Heb je hulp nodig bij het trainen van je medewerkers? Verkoop medewerker of VM’ers? Een uitgebreide basis training of een korte opfrisser? Ik verwerk de wensen na een winkel analyse in de gewenste training. De training zal bestaan uit een theorie gedeelte dat specifiek geschreven is op jouw winkel en een praktijk gedeelte waarbij we op de vloer de opgedane theorie kennis in de praktijk gaan brengen. Afhankelijk van de wensen kan dit een training van 1 of meerdere dagen zijn.
Na deze training zijn de medewerkers in staat om zelfstandig een visueel aantrekkelijke en commerciële winkel in te richten.

Guidelines

Heb je meerdere winkels en wil je overal dezelfde uitstraling? Of ben je op zoek naar duidelijke richtlijnen? Ik schrijf (samen met jou) richtlijnen gericht op jouw winkel (instore & window), maak deze visueel en in de juiste huisstijl en jouw hele team spreekt dezelfde taal.
In dit naslagwerk vind je de looprichting, hot spots en vlekkenplan van jouw winkel. Presentatie richtlijnen voor de wand, meubels, tafels en displays toegespitst op jouw formule en doelgroep. Deze richtlijnen zijn geschreven in begrijpelijke taal en hier kan iedereen mee aan de slag.

 

 

Hands-on Window & Instore

Hulp nodig bij het inrichten van je etalage, het visual merchandisen van je winkel? I’m your girl!
Ik presenteer de meest recente collectie zo commercieel mogelijk, volgens de laatste trends en de marketing kalender. Uiteraard binnen de richtlijnen van de formule en aansluitend op de doelgroep. Met als doel de omzet en beleving te verhogen.

 

 

 

 

 

 

EN NU?

Denk je dat ik de persoon ben die je zoekt, of heb je meer informatie nodig? Mail, app of bel me!

Get In Touch

  • info@cintastyling.com
  • 06 24750150

De algemene voorwaarden bij een samenwerking met Cinta Styling kunt u bekijken en downloaden.
Btw Nummer: NL001594218B60    –   Kamer van Koophandel: 71215670

Zullen we een afspraak maken?

Btw Nummer: NL001594218B60    –   Kamer van Koophandel: 71215670

Pin It on Pinterest

Chat openen
Stel hier je vraag